Προκαταρκτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων της αρχαιολογικής έρευνας στον ναό του Αγίου Τίτου Γόρτυνας κατά τα έτη 2013-2015 - ΣΥΘΙΑΚΑΚΗ (Vassiliki SΥΤΗΙΑΚΑΚΙ), Βασιλική (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2019)
Ο ημιερειπωμένος ναός που διατηρεί το όνομα του ιδρυτή της κρητικής Εκκλησίας αποστόλου Τίτου στη Γόρτυνα, απασχολεί τη διεθνή επιστημονική κοινότητα για περισσότερο από έναν αιώνα. Μια δοκιμαστική ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010, η επανεξέταση των λειψάνων του γλυπτού διακόσμου, αλλά κυρίως η συστηματική διερεύνηση κατά το διάστημα 2013-2015 στο πλαίσιο εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης, αποκάλυψαν εξόχως ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικοδομική ιστορία του μνημείου. Επιχειρείται εδώ μια προκαταρκτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, που ρίχνουν νέο φως στα παλαιότερα ερωτήματα.