Η ανατολική συνοικία του μπούργκου της πόλης της Ρόδου. Πολεοδομικοί και αρχιτεκτονικοί μετασχηματισμοί - ΜΑΝΟΥΣΟΥ - ΝΤΕΛΛΑ (Katerina MANOUSSOU - NTELLA), Κατερίνα; Ντέλλας (Giorgos NTELLAS), Γιώργος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2019)
Στόχος του παρόντος άρθρου είναι να ανοίξει ένα σημαντικό κεφάλαιο διεπιστημονικής έρευνας, βασισμένης σε συστηματική αρχαιολογική ανασκαφή και λεπτομερή αρχιτεκτονική τεκμηρίωση των σημαντικών σωζόμενων μνημειακών καταλοίπων της οικιστικής περιοχής (Μπούργκο) της ιπποτικής πόλης. Αφορά κυρίως στην ταύτιση του Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης, της Παναγιάς της Νίκης και του Αγίου Παντελεήμονα, σε σχέση με τη σταδιακή επέκταση του τειχισμένου τμήματος της πόλης ανατολικά και με τη χωροθέτηση της «Άνω Οβριακής» συνοικίας.