Πέτρος επίσκοπος Κεφαλουδίου. Σχόλια σε επιτύμβια επιγραφή απο την Λάρισα του Άργους - ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (Anna I. LAMBROPOULOU), Άννα Ι. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2019)
Επιτύμβια επιγραφή που βρέθηκε στην νότια πλευρά του κάστρου της Λάρισας της πόλης του Άργους, αναφέρεται στον Πέτρο, επίσκοπο Κεφαλουδίου. Η επιγραφή χρονολογήθηκε αρχικά στο δεύτερο μισό του 6ου αιώνα ή στα τέλη του 6ου ή τις αρχές του 7ου αιώνα. Η εξέταση των γραμμάτων και η σύγκριση με επακριβώς χρονολογημένες βυζαντινές επιγραφές προσανατολίζουν σε υστερότερη χρονολόγηση, πιθανότατα στο δεύτερο μισό του 9ου αιώνα, εποχή που συμπίπτει με την περίοδο που ακολούθησε την λήξη της εικονομαχικής έριδας.