Πρώιμη γραπτή κεραμική με πράσινο και καστανό χρώμα από το μεσοβυζαντινό Άργος - ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Anastasia VASSILIOU), Αναστασία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2019)
Τα τελευταία χρόνια η έρευνα της μεσοβυζαντινής εφυαλωμένης κεραμικής από ερυθρό πηλό έχει επικεντρωθεί κυρίως στην κεραμική του β΄ μισού του 12ου – πρώιμου 13ου αιώνα. Ωστόσο, η δημοσίευση πρωιμότερου υλικού κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης της μεσοβυζαντινής εφυαλωμένης κεραμικής. Η παρούσα μελέτη επικεντρώνεται στην εξέταση της πρώιμης ομάδας της γραπτής με πράσινο και καστανό χρώμα κεραμικής από το πλούσιο κεραμολογικό υλικό του Άργους, σε αντιπαραβολή με το σημαντικό υλικό της γειτονικής Κορίνθου.