Σταμάτιος Τ. Χονδρογιάννης, Το Βυζάντιο στον κόσμο. Η καλλιτεχνική, πολιτιστική και ιδεολογική κληρονομιά από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα. - ΣΕΜΟΓΛΟΥ (Thanasis SEMOGLOU), Θανάσης (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2019)
Σταμάτιος Τ. Χονδρογιάννης, Το Βυζάντιο στον κόσμο. Η καλλιτεχνική, πολιτιστική και ιδεολογική κληρονομιά από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα (στα αγγλικά) (Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών / Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ποικίλα αριθ. 15), Θεσσαλονίκη 2017, 352 σελ., 375 εικόνες, περίληψη στα ελληνικά, βιβλιογραφία, ευρετήρια. ISBN: 978-960-7856-57-9.