«Ο ηγούμενος εγκαταλείπει το μοναστήρι του». Εικονογραφία και ερμηνεία μιας παράστασης στον νάρθηκα του καθολικού της μονής Dragalevci της Βουλγαρίας (1476) . - ΠΑΡΑΝΟΥ (Anna PARANOU), Αννα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2021)
Η παράσταση του ηγουμένου που εγκαταλείπει το μοναστήρι του στον νάρθηκα του καθολικού της μονής στο Dragalevci της Βουλγαρίας εξετάζεται με βάση τη λειτουργία του νάρθηκα ως χώρου παραμονής των μετανοούντων. Η παράσταση εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο του εικονογραφικού προγράμματος του νάρθηκα λόγω του διδακτικού της χαρακτήρα και αναζητούνται επιπλέον παραδείγματα με ανάλογο μήνυμα, μεταξύ άλλων και στις γραπτές πηγές.