Εικονογραφικές παρατηρήσεις στην εικόνα του Γενεσίου της Θεοτόκου, έργο του Κωνσταντίνου Τζάνε Μπουνιαλή, 1676 - ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ (Georgios D. TSIMPOUKIS), Γεώργιος Δ. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2021)
Η εικόνα του Γενεσίου της Θεοτόκου από τη μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φισκάρδου Κεφαλληνίας, έργο του ζωγράφου Κωνσταντίνου Τζάνε Μπουνιαλή, 1676, αποτελεί ένα από τα λίγα ενυπόγραφα έργα του. Μέσα από τη συγκριτική αντιπαραβολή της εικόνας του Φισκάρδου με άλλες φορητές εικόνες με θέμα τη Γέννηση της Θεοτόκου (και του Προδρόμου), κυρίως από τον 17ο αιώνα, καταβάλλεται προσπάθεια για τη διερεύνηση των πιθανών εικονογραφικών προτύπων που χρησιμοποίησε ο ζωγράφος.