Μελίνα Π. Παϊσίδου, Η Παναγία Ελεούσα της Μεγάλης Πρέσπας - ΚΑΛΟΠΙΣΗ-ΒΕΡΤΗ(Sofia KALOPISSI-VERTI), Σοφία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2021)
Μελίνα Π. Παϊσίδου, Η Παναγία Ελεούσα της Μεγάλης Πρέσπας. Μελέτη μνημειακής τοπογραφίας, αρχιτεκτονικής και ζωγραφικής των αρχών του 15ου αιώνα στην περιοχή των Πρεσπών, Μακεδονική Βιβλιοθήκη, αρ. 110, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη 2019, 238 σελ., 2 σχέδ., 99 έγχρ. εικ., περίληψη στα γαλλικά, βιβλιογραφία, ευρετήρια. ISBN: 978-960-9458-27-6.