Νέα θραύσματα από τον γλυπτό διάκοσμο του καθολικού της Νέας Μονής Χίου - ΣΚΑΜΠΑΒΙΑΣ, Κωνσταντίνος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Τα 23 θραύσματα από τον γλυπτό διάκοσμο του καθολικού, που αποτελούν αντικείμενο της μελέτης του παρόντος άρθρου, συνελέγησαν κατά τις εργασίες επισκευής των στεγών μεταξύ εξωνάρθηκα και κωδωνοστασίου, καθώς και κατά την αναστήλωση της Τράπεζας της μονής. Τα θραύσματα αυτά προέρχονται τόσο από τον τρούλο του καθολικού, όσο και από διάφορα σημεία του εσωτερικού του, όπως και από τον εξωνάρθηκά του.