Η αρχιτεκτονική της Παναγίας του Μουχλίου στην Κωνσταντινούπολη - ΜΠΟΥΡΑΣ, Χαράλαμπος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Η Παναγία του Μουχλίου αν και έμεινε στα χέρια των Χριστιανών υπέστη πλήρη παραμόρφωση με κατεδαφίσεις τμημάτων και προσθήκες. Μια νέα αποτύπωση και οι φωτογραφίες του Brunov (1927) οδηγούν την αναπαράστασή της ως τετρακόγχου τρουλλαίου ναού με νάρθηκα. Διευκρινίζονται επίσης τα ονόματα των κτητόρων και η χρονολόγηση του ναού σε σχέση με την ιστορία του κατά τον 13ο αιώνα.