Ο ναός του Αγίου Αθανασίου στον Κάμπο των Μεγάρων - ΣΤΟΥΦΗ-ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ, Ιωάννα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Ο ναός του Αγίου Αθανασίου είναι ένας απλός τετρακιόνιος σταυροειδής εγγεγραμμένος ναός με τρούλο (διαστ. 6.60Χ5,85 μ.). Αρχικά είχε νάρθηκα. Αξιοσημείωτα στοιχεία του ναού αποτελούν: η ακανόνιστη κάτοψη, η ευρεία ημιεξαγωνική κόγχη του ιερού, το δίβηλο άνοιγμα επικοινωνίας του κυρίως ναού με τον νάρθηκα και η διαμόρφωση πεταλόμορφου τόξου πάνω από το υπέρθυρο της βόρειας θύρας. Τόσο η αρχιτεκτονική όσο και τα ελάχιστα δείγματα ζωγραφικής, που διασώθηκαν, επιτρέπουν τη χρονολόγηση του ναού στο τέλος του 12ου ή μάλλον στις πρώτες δεκαετίες του 13ου αιώνα.