Νέα παλαιοχριστιανικά γλυπτά από την Ταρσό - YALÇIN, Asnu-Bilban (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Οι πρόσφατες ανασκαφικές εργασίες στην κεντρική πλατεία Cumhuriyet της Ταρσού έφεραν σε φως διάφορα γλυπτά αρχιτεκτονικά μέλη, από πόλη στην οποία δεν σώζονται πλέον μνημεία εκείνης της περιόδου. Τα γλυπτά αυτά, από Προκοννήσιο μάρμαρο, βάσει τεχνοτροπικών παρατηρήσεων, τοποθετούνται στον πρώιμο 6ο αιώνα. Οι ομοιότητές τους με ανάλογα αρχιτεκτονικά γλυπτά από την Κωνσταντινούπολη οδηγούν στην απόδοσή τους σε εργαστήριο της Πρωτεύουσας, απ΄όπου φαίνεται πως διοχετεύτηκαν στην αγορά.