Η αρχιτεκτονική της Σωτείρας Λυκοδήμου Αθηνών - BOURAS, Charalambos (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Η Σωτείρα του Λυκοδήμου, καθολικό μονής, σωζόταν σε μετρία κατάσταση έως την Επανάσταση κατά την οποία κατεστράφη εν μέρει ο τρούλλος, τμήμα των θόλων και μεγάλο μέρος της προσόψεως και των πλαγίων τοίχων. Αποκαταστάθηκε (1884) με τμηματικές ανακατασκευές. Σχέδια των P. Durand, M. G. Bindesbel και L. A. Winstrup επιτρέπουν την αναπαράσταση του ναού. Τα σωζόμενα τμήματα επιτρέπουν μορφολογικές παρατηρήσεις