Σχόλια σε εικόνα του αγίου Χαραλάμπους, έργο Κωνσταντίνου Αδριανουπολίτη (1739) - ΜΠΙΘΑ, Ιωάννα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Παρουσιάζεται μια αφιερωτική εικόνα του Αστυπαλιώτη ιερομόναχου Γαβριήλ γιου του Ρωσσέτου Γάσπαρη με το μαρτύριο του αγίου Χαραλάμπους, προστάτη κατά της πανώλους, η οποία προέρχεται από την Παναγία Πορταΐτισσα στην Αστυπάλαια. Η εικόνα είναι έργο του Κωνσταντίνου από την Αδριανούπολη, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Θράκη και την Κωνσταντινούπολη. Η εικόνα εξετάζεται εικονογραφικά, ερευνάται το πρότυπό της τόσο στο χώρο της ζωγραφικής όσο και στο χώρο της υμνογραφίας, ενώ επιχειρείται η ταύτιση του αφιερωτή της με πρόσωπα της εκκλησιαστικής ιστορίας της εποχής.