Ο ζωγραφικός διάκοσμος του Αγίου Αθανασίου Κουστοχωρίου Ημαθίας και η σχέση του με το καστοριανό εργαστήρι - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Φλώρα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Ο μονόχωρος ναός του Αγίου Αθανασίου στο Κουστοχώρι Ημαθίας διασώζει τον ζωγραφικό του διάκοσμο που χρονολογείται στις τελευταίες δεκαετίες του 15ου αιώνα. Από άποψη διάταξης, επιλογής των θεμάτων καθώς και από εικονογραφική, ο διάκοσμος παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με άλλους που ανήκουν ή αποδίδονται στο καστοριανό εργαστήρι. Ωστόσο, τεχνοτροπικά ο διάκοσμος του Αγίου Αθανασίου εντάσσεται σε ένα καλλιτεχνικό ρεύμα έντονα αντικλασικό, στο οποίο ανήκουν σύνολα της ίδια εποχής στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας.