Υπογραφές μεταβυζαντινών ζωγράφων. Ανίχνευση προσωπικών και καλλιτεχνικών μαρτυριών - ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Ευγενία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Το άρθρο εξετάζει τις υπογραφές ζωγράφων σε φορητές εικόνες και τοιχογραφίες της μεταβυζαντινής εποχής, ως προσωπικές και καλλιτεχνικές τους μαρτυρίες. Τεκμηριώνει επίσης τις εξελίξεις και τις διαφοροποιήσεις στους τρόπους υπογραφής, καθώς και την προσαρμοστικότητα των ζωγράφων στα ιστορικά και κοινωνικά δεδομένα των τόπων όπου έδρασαν.