Επισήμανση τοιχογραφιών του εργαστηρίου των θηβαίων ζωγράφων Γεωργίου και Φράγκου Κονταρή στην περιοχή της γενέτειράς τους - ΚΟΙΛΑΚΟΥ, Χαρίκλεια (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στη Θήβα, γενέτειρα των ζωγράφων του 16ου αιώνα Φράγγου Κατελάνου και των αδελφών Γεωργίου και Φράγγου Κονταρή, έχουν εντοπιστεί τοιχογραφίες που μπορούν να προσγραφούν στο εργαστήριο των τελευταίων. Οι τοιχογραφίες αυτές έχουν προκύψει από ανασκαφικές εργασίες στη Θήβα, ενώ επίσης έχουν επισημανθεί σε διακόσμους ναών σε κοντινά χωριά, όπως στον Άγιο Γεώργιο στο Ακραίφνιο, σε δύο ναούς στο χωριό Κόκκινο, στον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Αθανάσιο, στην Αγία Μαρίνα στο χωριό Πλατανάκι καθώς και στον Άγιο Σώζοντα στον Ορχομενό. Οι παραπάνω περιπτώσεις φανερώνουν εικονογραφικές και τεχνοτροπικές ομοιότητες με το ύφος των αδελφών Κονταρή. Από τα ιστορικά άλλωστε στοιχεία για τη Θήβα μια τέτοια ακμή για τον 16ο αιώνα είναι ήδη τεκμηριωμένη. Έτσι, η σύμπτωση των αρχαιολογικών ενδείξεων επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η πόλη ήταν επίκεντρο έντονης οικονομικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας.