Γεώργιος Νομικός. Ένας κρητικός ζωγράφος του 17ου αιώνα - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Βαρβάρα Ν.; ΤΣΙΑΡΑ, Αγλαΐα Λ. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Ο ζωγράφος Γεώργιος Νομικός με καταγωγή από την Κρήτη έζησε και έδρασε στο τελευταίο τέταρτο του 17ου και στις αρχές του 18ου αιώνα σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Άρτα και Ιωάννινα. Από τη σύντομη ιστορική αναδρομή που επιχειρείται γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί το σύνολο του έργου του στο κοινωνικό-οικονομικό πλαίσιο της εποχής. Επιπρόσθετα, από την αναλυτική παρουσίαση έξι σωζόμενων έργα του, τέσσερις ενυπόγραφες και δύο αποδιδόμενες φορητές εικόνες, γίνονται ουσιαστικές παρατηρήσεις στην τέχνη και στα πρότυπα του ζωγράφου.