Μία παραναγνωσθείσα βυζαντινή επιγραφή στη Σάμο - ΔΡΟΣΟΓΙΑΝΝΗ, Φανή (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Σε πύργο του κάστρο του Πυθαγορείου της Σάμου βρίσκεται η επιγραφή της οποίας επιχειρείται νέα ανάγνωση. Η επιγραφή, δημοσιευμένη παλαιότερα, είχε διαβαστεί και σχετιστεί με τον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά και είχε χρονολογηθεί στο 969. Ωστόσο, σύμφωνα με την νέα πρόταση ανάγνωσης, η επιγραφή πιθανώς τοποθετείται στα 1089 και σχετίζεται με αυτοκρατορικές ιδιοκτησίες που ήδη διατηρούσε στην περιοχή του Αιγαιακού χώρου η μονή Μυρελαίου της Κωνσταντινούπολης. Η ανάγκη για κατακύρωση της ιδιοκτησίας του κάστρου έγινε με πρόβλεψη να αναχαιτιστούν οι επεκτατικές τάσεις που είχε επιδείξει η μονή της Πάτμου.