Το τέμπλο του ναού Μεταμορφώσεως στην Άμφισσα - ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ, Κλήμης; ΠΙΝΑΤΣΗ, Χριστίνα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Τα θραύσματα του μαρμάρινου τέμπλου του ναού του Σωτήρος στην Άμφισσα αναλύονται θεματολογικά και τεχνοτροπικά και γίνεται αναπαράσταση του συνόλου. Πρόκειται για τυπικό έργο της γλυπτικής του 12ου αιώνος, με χαρακτηριστικά όπως παραστάσεις ζώων, διπλεπίπεδη τεχνική και σύνθετους κιονίσκους με ηράκλειον άμμα. Στο 29ο Συμπόσιο ΧΑΕ παρουσιάστηκαν επιπλέον μέλη (θωράκια, κιονόκρανο κ.α.) και συμπληρώθηκε η αναπαράσταση, με την ευκαιρία της αναστήλωσης του τέμπλου (βλ. σχέδια στις περιλήψεις ανακοινώσεων).