Το εικονογραφημένο ευαγγέλιο του Βασιλείου Μελιτηνιώτη (Καισάρεια, 1226) - ΜΗΤΣΑΝΗ, Αγγελική (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Παρουσιάζεται κωδικολογικά, εικονογραφικά και τεχνοτροπικά το χειρόγραφο ευαγγέλιο του 1226 που ανήκει σήμερα στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (χφ 1.5), προερχόμενο από την Καισάρεια της Καππαδοκίας, έργο του γραφέα Βασιλείου από τη Μελιτηνή, πρωτονοταρίου του σουλτάνου της Ρωμανίας του Ικονίου Καϊκουπάδη A´ (Alaeddin Kaikobad). Η μελέτη του το συνδέει με την καλλιτεχνική μορφολογία που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της αρμενικής Κιλικίας.