Η βυζαντινή μονή Παναγίας Περιβλέπτου. Συμβολή στη μνημειακή τοπογραφία της βυζαντινής Άρτας - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Βαρβάρα Ν. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Η βυζαντινή μονή της Παναγίας Περιβλέπτου της Άρτας είναι ένα μνημείο γνωστό σποραδικά στις πηγές, από τις επιστολές του μητροπολίτη Απόκαυκου. Ωστόσο, η σύνθεση των ιστορικών πληροφοριών, τόσο του 13ου αιώνα, όσο και μεταγενέστερες, αλλά και των αρχαιολογικών δεδομένων, επιτρέπουν την τοπογραφική της τοποθέτηση στη θέση του σημερινού ναού των Εισοδίων-Αγίου Μερκουρίου στο λόφο της Μητροπόλεως.