Εικόνα Παναγίας Γλυκοφιλούσας του 18ου αιώνα στη Βέροια. Μετάπλαση του θέματος μιας βυζαντινής εικόνας του 14ου αιώνα - ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΙΟΥΜΗ, Χρυσάνθη (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στο άρθρο δημοσιεύεται μια άγνωστη εικόνα Παναγίας Γλυκοφιλούσας από το ναό της Παναγίας της Περιβλέπτου στη Βέροια που κατασκευάσθηκε τον 18ο αι. Το έργο είναι μετάπλαση μιας εικόνας του 14ου αι. που ανήκει στο ναό και μιας τοιχογραφημένης παράστασης της Παναγίας Περιβλέπτου στον ίδιο ναό. Στο άρθρο συζητιούνται οι μικρές διαφοποιήσεις που υπάρχουν εξαιτίας της εποχής (18ος αι.) και η πιθανότητα η εικόνα να κατασκευάσθηκε στη Θεσσαλονίκη.