Επανεξέταση της Μεγάλης Παναγιάς Αθηνών - ΜΠΟΥΡΑΣ, Χαράλαμπος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
<!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } --> Ο συσχετισμός νέων παρατηρήσεων στα ελάχιστα σωζόμενα λείψανα της Μεγάλης Παναγιάς με παλιές απεικονίσεις και πληροφορίες από αρχαιολογικά ημερολόγια επιτρέπουν την σχεδιαστική αναπαράσταση του μνημείου το οποίο κατεδαφίσθηκε το 1885. H εκκλησία είχε τέσσερις οικοδομικές φάσεις με σπουδαιότερες την παλαιοχριστιανική, την μεσοβυζαντινή και την μεταβυζαντινή .