Εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου των όψιμων παλαιολόγειων χρόνων στην Αστυπάλαια - ΣΙΓΑΛΑ, Μαρία Ζ. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
<!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } --> Στο Μουσείο Εικόνων στη Ροδιά στην Αστυπάλαια εκτίθεται εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου, που προέρχεται από το συγκρότημα ναών στη συνοικία Καράη. Εικονογραφική και τεχνοτροπική ανάλυση οδήγησε στο συμπέρασμα πως η εικόνα φιλοτεχνήθηκε από Κωνσταντινουπολίτη ζωγράφο, στην Κρήτη, στα μέσα του 15ου αιώνα.