Δύο εικόνες της πρώιμης κρητικής σχολής στην μονή Βατοπαιδίου - ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ, Ευθύμιος Ν. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στο άρθρο παρουσιάζονται δύο εικόνες, μετρίων διαστάσεων, που σώζονται στη μονή Βατοπαιδίου. Η πρώτη απεικονίζει την παράσταση της Δέησης και η δεύτερη τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο με την προσωποίηση της θείας Σοφίας. Η μελέτη των εικονογραφικών και τεχνοτροπικών χαρακτηριστικών των δύο έργων προσγράφει την πρώτη στον κύκλο του εργαστηρίου του Αγγέλου και την χρονολογεί στο πρώτο μισό του 15ου αιώνα, ενώ τη δεύτερη στο εργαστήριο του Ανδρέα Ρίτζου και συνεπώς χρονολογείται στο β΄ήμισυ του 15ου αιώνα.