Πυθμένας αμφυάλου χρυσογραφημένου αγγείου παλαιοχριστιανικής εποχής στο Μουσείο Κανελλοπούλου - ΣΚΑΜΠΑΒΙΑΣ, Κωνσταντίνος; ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, Ιωάννα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
<!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } --> Παρουσιάζεται θραύσμα υάλινου αγγείου του Μουσείου Κανελλοπούλου, όπου με την τεχνική της αμφύαλης χρυσογραφίας έχει παρασταθεί ένας όρθιος ολόσωμος αγένειος μάρτυρας που κρατεί κλαδί φοινικιάς. Ως ταυτότητα της μορφής προτείνεται ο άγιος Γερεών, ως χρόνος κατασκευής ο 4ος αι. και ως τόπος κατασκευής η Κολωνία