ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ. ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ - ΚΑΣΔΑΓΛΗ, Άννα-Μαρία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Αρκετές εκατοντάδες χριστιανικά νομίσματα που χρονολογούνται στο διάστημα από τη μεταρρύθμιση του Αναστασίου Α’ I (498) ως την κατάκτηση από τους Οθωμανούς (1522), στην πλειοψηφία τους χάλκινα, έχουν βρεθεί σε ανασκαφές της Ρόδου. Αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα των νομισμάτων μικρής αξίας που κυκλοφόρησαν κατά την περίοδο αυτή. Αξιοσημείωτα στοιχεία αποτελούν ο συγκριτικά μεγάλος αριθμός φόλλεων της κατηγορίας 2 του Ηρακλείου και της κατηγορίας 2bis του ΚώνσταντοςΒ΄, καθώς και η κυριαρχία ανώνυμων φόλλεων του 11ου αι. Που ανήκουν στον τύπο Β΄ και παρουσιάζουν συγκεκριμένη μορφή φθοράς. Συνηθέστερη κοπή του Αλεξίου Α΄ Κομνηνού αποτελε το τεταρτηρό που φέρει διάλιθο σταυρό.