Δυσαναγνώστων ανάγνωσις - ΣΚΑΜΠΑΒΙΑΣ, Κωνσταντίνος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Σε οκτώ από τα λήμματα του καταλόγου «Θησαυροί του Αγίου Όρους» δεν υπήρχε η μεταγραφή των επιγραφών τους. Σκοπός του άρθρου αυτού είναι να συμπληρώσει αυτό το κενό και να προσφέρει πιθανές συμπληρώσεις για τις επιγραφές που χαθεί ή έχουν γραφεί μερικώς από τους ζωγράφους. Μεσοβυζαντινή περίοδος; Μεταβυζαντινή περίοδος; εικόνες; τοιχογραφίες; επιγραφές; Άγιον Όρος