Η μνημειακή ζωγραφική στις Κυκλάδες κατά το 13ο αιώνα - ΜΗΤΣΑΝΗ, Αγγελική (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Παρουσιάζεται η μνημειακή ζωγραφική στα νησιά των Κυκλάδων, ιδιαίτερα στη Νάξο, κατά το βενετοκρατούμενο 13ο αιώνα και ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό του 13ου αιώνα :τα εικονογραφικά προγράμματα, οι κτητορικές επιγραφές, τα τοπικά εργαστήρια ζωγραφικής.