Ρόδος. Στοιχεία πολεοδομικής ανάλυσης μιας μεσαιωνικής οχυρωμένης πόλης - ΜΑΝΟΥΣΟΥ-ΝΤΕΛΛΑ, Κατερίνα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στο άρθρο θίγεται το θέμα της πολεοδομικής οργάνωσης της Ρόδου κυρίως κατά τη μεσαιωνική της περίοδο. Με βάση ανασκαφικά δεδομένα και αρχειακές ιστορικές πληροφορίες αναλύεται ο μετασχηματισμός της πόλης. Τα διαθέσιμα στοιχεία αφορούν κυρίως την παλαιοχριστιανική και στη συνέχεια την ιπποτική περίοδο της πόλης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις οχυρωματικές επεκτάσεις του 14ου και 15ου αιώνα, στο σχεδιασμό των πυλών αλλά και στη διασύνδεση των τελευταίων με τους αρχαίους οδικούς άξονες που οδηγούσαν από την ύπαιθρο στην πόλη.