Ο τοίχος της Πλατείας των Ελλήνων στη Βενετία και τα αρχειακά τεκμήρια ιδιοκτησίας του - ΜΑΛΤΕΖΟΥ, Χρύσα (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Ο ιστορικός της Ελληνικής κοινότητας της Βενετίας Ιωάννης Βελουδής στο σύγγραμά του "Ελλήνων Ορθοδόξων αποικία..." δημοσιεύει επιτύμβιες επιγραφές στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και αυτή που μνημονεύει το κτίσιμο του τοίχου που χωρίζει το Campo dei Greci από την όμορη πολυκατοικία των Querini. Σύμφωνα με αυτήν ο τοίχος κτίστηκε το 1807 και είναι ιδιοκτηρία της Κοινότητας. Η αναζήτηση των ιστορικών τεκμηρίων στο αρχείο της Κοινότητας αποδεικνύει τα όσα ο Βελουδής είχε θησαυρίσει στο βιβλίο του.