Εικονογραφικές ιδιαιτερότητες της σχολής της Βορειοδυτικής Ελλάδας στην απεικόνιση των στυλίτων - AMPRAZOGOULA, Katerina (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Το άρθρο πραγματεύεται εικονογραφικές ιδιαιτερότητες που αφορούν στην απεικόνιση των στυλιτών σε μνημεία που εγγράφονται στην καλλιτεχνική παραγωγή της σχολής της Βορειοδυτικής Ελλάδας, που αποτελεί ένα από τα δύο σημαντικότερα ζωγραφικά ρεύματα του 16ου αι. Πρόκειται για το σπάνιο εικονογραφικό στοιχείο του πλινθόκτιστου στύλου και το γεμάτο πληγές αιωρούμενο πόδι του αγίου Συμεών του Στυλίτη. Εξετάζονται οι καταβολές των δύο εικονογραφικών στοιχείων και η διάδοσή τους στη μεταβυζαντινή τέχνη και στις μελχιτικές εικόνες.