Η συλλογή ορθόδοξων κειμένων της Ευδοκίας Μακρεμβολίτισσας: ο κώδικας paris. Gr. 922 - ANDERSON, Jeffrey C. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Ο κώδικας της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Παρισιού με αρ. 922 δημιουργήθηκε για την αυτοκράτειρα Ευδοκία Μακρεμβολίτισσα, σύζυγο του Κωνσταντίνου Ι΄ Δούκα (1059-1067), σε μια χρονική στιγμή μεταξύ των ετών 1061/62 και 1067. Η αυτοκράτειρα εικονίζεται μαζί με την οικογένειά της στην αρχή του χειρογράφου. Το περιεχόμενο του βιβλίου εξετάζεται σε σύγκριση με άλλες, παρόμοιες συλλογές, καθώς σκοπός ήταν να καλυφθούν ζητήματα της Ορθοδοξίας τα οποία η αυτοκράτειρα έπρεπε να γνωρίζει για την εκτέλεση των επίσημων κρατικών καθηκόντων της.