Η κτιτορική τοιχογραφία στο περίστωο της Παντανάσσης Φιλιππιάδος - ΒΟΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ, Παναγιώτης Λ. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Σπαράγματα τοιχογραφίας που βρέθηκαν στο δυτικό άκρο της νότιας στοάς του καθολικού της Μονής Παντανάσσης, βορείως της Φιλιππιάδος, ανασυνετέθησαν το 2005. Παριστάνεται ηγεμονικό ζεύγος που στέφει η Θεοτόκος και ευλογεί ο Χριστός. Λείψανα μόνο σώθηκαν από δύο πριγκηπόπουλα. Από τις αποσπασματικά σωζόμενες επιγραφές το ζεύγος ταυτίζεται με τον δεσπότη της Ηπείρου Νικηφόρο Α΄(1267-1286) και την σύζυγό του Άννα Κομνηνοδουκένη Παλαιολογίνα, στους οποίους πρέπει ν’ αποδοθεί η ανέγερση του περιστώου. Διάφορα στοιχεία οδηγούν στην απόδοση της τοιχογραφίας γύρω στο 1294.