Μια νεα επιγραφή από την Καππαδοκία επί βασιλείας Θεοδώρου Α΄ Λάσκαρη - KIOURTZIAN, Georges (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Η επιγραφή ανακαλύφθηκε στο μοναστηριακό συγκρότημα του Αρχαγγέλου, κοντά στο χωριό Cemil στην Καππαδοκία. Είναι γραμμένη σε μία μόνο σειρά, στις δύο πλευρές μιας κόγχης, στο εσωτερικό της αψίδας του νότιου κλίτους του ναού. Στην επιγραφή αναφέρονται ο ιερομόναχος Βαρθολομαίος και ο διάκονος Λέων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το όνομα του ζωγράφου, Αρχιγέτας, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωιμοτέρων σωζόμενων υπογραφών ζωγράφων του 13ου αι. Η επιγραφή χρονολογείται το 1217/8, επί της βασιλείας του αυτοκράτορα της Νίκαιας, Θεοδώρου Α΄ Λάσκαρη.