Ο θεομητορικός κύκλος στον ναό της Αγίας Ματρώνας στην Κίμωλο - ΞΑΝΘΑΚΗ, Θέτις (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Εννέα εικονίδια στο τέμπλο του ναού της Αγίας Ματρώνας στη Χώρα Κιμώλου, με σκηνές από τον θεομητορικό κύκλο, απαρτίζουν τμήμα σύνθετης εικόνας, στην οποία προσγράφεται και το εικονίδιο στον κοντινό ναό των Ταξιαρχών (ΔΧΑΕ ΚΗ΄(2007). Τα δώδεκα σωζόμενα σήμερα επεισόδια συναπαρτίζουν μεγάλο τμήμα πλαισίου εντυπωσιακής σύνθετης εικόνας του τέλους του 15ου αιώνα, με την Παναγία Βρεφοκρατούσα στο κέντρο, η οποία πιθανότατα αποτελεί το πρότυπο των εικονογραφικά συγγενών, επίσης σύνθετων, εικόνων στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών και στο Μουσείο Ζακύνθου.