Το βυζαντινό τέμπλο του ναού της Αγίας Θεοδώρας στην Άρτα - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Βαρβάρα Ν. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Ο βυζαντινός ναός της Αγίας Θεοδώρας, το καθολικό άλλοτε της μονής του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στο κέντρο της Άρτας. Είναι αφιερωμένος πλέον στην αγία Θεοδώρα, κόρη του Ιωάννη Πετραλείφα και σύζυγο του δεσπότη Μιχαήλ Β΄ Κομνηνού Δούκα.Το βυζαντινό τέμπλο του ναού είχε απασχολήσει στο παρελθόν την έρευνα, ωστόσο από πρόσφατη μελέτη καθώς και κατάτηδιάρκεια εργασιών στον ίδιο το ναό ήρθαν σε φως νέα στοιχεία που επιτρέπουν την ανασύσταση του τέμπλου του.Αποδεικνύεται ότι το τέμπλο απαρτιζόταν από τμήματα σε δεύτερη χρήση και από νέα μέλη που χρονολογούνται τεχνοτροπικά στο δεύτερο μισό του 13ου αιώνα.Από τα στοιχεία αυτά προκύπτειότι θα πρέπει να κατασκευάστηκε μετά το 1268, όταν η Θεοδώρα έγινε μοναχή στη εν λόγω μονή.