Το παλαιοχριστιανικό βαπτιστήριο «Επτά Βήματα» του Αγίου Ιωάννη στην Κω. Τυπολογικά ζητήματα - ΠΟΖΙΟΠΟΥΛΟΣ, Άρης (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Το άρθρο εξετάζει σύντομα την ιστορία της αρχαιολογικής έρευνας για τον ναό του Αγίου Ιωάννη (Επτά Βήματα) που αποτελεί το βαπτιστήριο της όμορης παλαιοχριστιανικής βασιλικής στην πόλη της Κω. Η αναλυτική περιγραφή του κτηρίου στη σωζόμενη κατάσταση του, η τυπολογία του, καθώς επίσης και οι συγγένειες που αυτό παρουσιάζει με σύγχρονά του κτήρια ανάλογης χρήσης, όπως το βαπτιστήριο της βασιλικής της Ρόδου, της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, και της Μιλήτου συνθέτουν το ευρύτερο πλαίσιο της παλαιοχριστιανικής αρχιτεκτονικής στο οποίο και εντάσσεται.