Μεσοβυζαντινά γλυπτά από την ανασκαφή στο καθολικό της Παναγίας των Καστριανών στο Παλαιό Πυλί της Κω - ΜΗΛΙΤΣΗ, Ευαγγελία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Ανασκαφή στον ναό της Παναγίας των Καστριανών στο Παλαιό Πυλί της Κω έφερε στο φως τμήματα μαρμάρινων ψευδοσαρκοφάγων και θωρακίων, που ήταν τοποθετημένα σε δεύτερη χρήση σε μεταβυζαντινούς τάφους. Τα γλυπτά χρονολογούνται στον 11ο αι., ενώ η μία ψευδοσαρκοφάγος που φέρει επιγραφή με ακριβή χρονολόγηση στο 1070/1071, επιτρέπει επανεξέταση της μέχρι σήμερα χρονολόγησης του μνημείου και την απόδοσή του στην οικοδομική δραστηριότητα του οσίου Χριστόδουλου, ο οποίος έφτασε στο νησί στα 1079/1080.