Βυζαντινά αρχιτεκτονικά μέλη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τριπόλεως - FUNDIĆ, Leonela (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στο Αρχαιολογικό μουσείο Τριπόλεως φυλάσσεται ένας αριθμός αδημοσίευτων γλυπτών μεταξύ των οποίων ανήκουν έξι τμήματα από τρεις μαρμάρινες τοξωτές πλάκες. Στο πρώτο σύνολο ανήκουν τέσσερα από τα κομμάτια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν το κιβώριο ταφικού μνημείου, στο δεύτερο ένα μικρό κομμάτι που πιθανόν προέρχεται από προσκυνητάριο τέμπλου και στο τρίτο ένα σχετικά μεγάλο τμήμα που μπορεί να ανήκει σε παράθυρο ή σε πλαίσιο αρκοσολίου. Οι ομοιότητες στην διακόσμηση και την εκτέλεση του διακόσμου οδηγούν στην χρονολόγηση όλων των μελών στο τέλος του 12ου αιώνα, ενώ ειδικά για τα δύο πρώτα οι τεχνοτροπικές συγγένειες με το εργαστήρι της Σαμαρίνας υποδεικνύουν το κοινό καλλιτεχνικό ρεύμα στο οποίο ανήκουν.