Ο θεομητορικός κύκλος στον ναό της Παναγίας στο Ανισαράκι Κάνδανου: Εικονογραφικές ιδιαιτερότητες - ΞΑΝΘΑΚΗ, Θέτις (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Τα επτά επεισόδια του θεομητορικού κύκλου στον ναό της Παναγίας στο Ανισαράκι Κανδάνου, έργο της τελευταίας τριακονταετίας του 14ου αιώνα, παρουσιάζουν ενδιαφέρον λόγω τόσο της συμπόρευσης της «αρχαΐζουσας» με τη νεωτερική τεχνοτροπία όσο και της συνύπαρξης υστεροβυζαντινών και δυτικότροπων εικονογραφικών στοιχείων. Η παράσταση της Ευλογηθείσας εν τω ναώ αποτελεί το μοναδικό γνωστό παράδειγμα ενός «δυτικού» θέματος στη βυζαντινή μνημειακή ζωγραφική, ενώ η ιδιόρρυθμη απεικόνιση της Κολακείας συνδυάζει την Επταβηματίζουσα με την παραδοσιακή Κολακεία, όπως και στην Dečani.