Τρία μεσαιωνικά κοσμήματα από τις ανασκαφές της Ρόδου. Συμπεράσματα και προβλήματα της έρευνας - ΚΑΣΔΑΓΛΗ, Άννα-Μαρία (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Πρόκειται για 1) ακόσμητο δισκόσχημο περίαπτο, με πυρήνα μάλλον από οργανική ύλη, ίσως φυλακτό ή ενθύμιο, 2) χρυσό δαχτυλίδι με εξαγωνικό σάπφειρο στη σφενδόνη, ίσως προϊόν αιγαιακού εργαστηρίου, και 3) χρυσό ενεπίγραφο δαχτυλίδι από την Αγγλία. Και τα τρία χρονολογούνται από τα συνευρήματα και τη θέση εύρεσης στον 15ο αιώνα. Χρησιμοποιήθηκε η μή καταστροφική μέθοδος φθορισμού ακτίνων Χ για την ανάλυση της χημικής σύστασης των κοσμημάτων, ενώ ειδικοί συντηρητές συνέδραμαν την έρευνα για τις μεθόδους κατασκευής τους.