Επιγραφές από το ναό του Αγίου Γεωργίου στο Staro Nagoričino - ΖΑΡΡΑΣ, Νεκτάριος (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2011)
Στη μελέτη παρουσιάζονται ελληνικές επιγραφές από τον κύκλο των Παθών και από τον κύκλο του αγίου Γεωργίου, καθώς και μικτές επιγραφές (παλαιοσερβικά-ελληνικά) από τον νάρθηκα του ναού του αγίου Γεωργίου στο Staro Nagoričino, ο διάκοσμος του οποίου είναι έργο των γνωστών ζωγράφων Μιχαήλ Αστραπά και Ευτυχίου. Εξετάζονται δύο βασικά ζητήματα: πρώτον, η ανορθογραφία των επιγραφών και το συναφές με αυτή θέμα των γραμματικών γνώσεων των ζωγράφων και, δεύτερον η γλώσσα των επιγραφών στον νάρθηκα.