Madre della Consolazione: Συμεών Αξέντης ζωγράφος εικόνων - FRIGERIO-ZENIOU, Stella (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
H εικόνα της Madre della Consolazione, πουπεριβάλλουν απόστολοι, άγιοι, καθώς και δύο δωρητές, από την εκκλησία της Παναγίας Ελεούσας στη Ζανατζιά της Κύπρου, φέρει την επιγραφή:ΔΕΗ/CHC ΤΟΥ / ΔΟΥ ΛΟΥ / ΤΟΥ Θ(ΕΟ)Υ / ΜΑΝΟΕΛ / Τ(Ε)ΖΗΠΛΕΤ / 1510. Η χρονολογίαορίζειτα πλαίσια της έρευνας ανάμεσα σε δύο ζωγράφους που εργάστηκαν στην Κύπρο γύρω στο 1500, τον Φίλιππο Γουλ και τον Συμεών Αξέντη. Η εικόνα εντάσσεται στο καλλιτεχνικό ρεύμα που ακολουθεί τη δράση του Φιλίππου Γουλ και αποδίδεται τεχνοτροπικά στον Συμεών Αξέντη. Αποτελεί το πρώτο γνωστό φορητό έργο του ζωγράφου.