Μία άγνωστη βυζαντινή θέση στο Λυκοβουνό της Λακωνίας. Στοιχεία από την πρόσφατη αρχαιολογική έρευνα - ΔΙΑΜΑΝΤΗ, Καλλιόπη Π. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
Στο λόφο τον Λυκοβουνού, στο κεντρικότερο τμήμα της λακωνικής κοιλάδας του Ευρώτα, η πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε σημαντικά ευρήματα, που προσδιορίζουν την ύπαρξη μιας νέας βυζαντινής θέσης με περίοδο ακμής από το 10ο έως το 15ο αιώνα. Τα ευρήματα αυτά σε συνάρτηση με τις ιστορικές μαρτυρίες πιστοποιούν τη σύνδεση του τόπου με τους Παλαιολόγους, προσδίδοντας νέα ενδιαφέροντα στοιχεία στη βυζαντινή ιστορία της Λακωνίας.