Αρχαιολογικά τεκμήρια κεραμικών εργαστηρίων στον ελλαδικό χώρο (4ος-15ος αι. μ.Χ.) - ΡΑΠΤΗΣ, Κωνσταντίνος Θ. (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
Η παρούσα μελέτη αποσκοπεί στη συγκριτικήπαρουσίαση και την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την τυπολογία, τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και την οργάνωση του χώρου των εργαστηρίων κεραμικής που έχουν εντοπιστεί ανα σκαφικά στον ελλαδικό χώρο και χρονολογούνται από τον 4ο έως τον 15ο αιώνα.