Το μαρμάρινο τέμπλο του Αγίου Αντωνίου στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Ένα μνημείο μέσα στο μνημείο - ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΗ, Αναστασία; ΓΑΛΑΝΗΣ, Στυλιανός (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2014)
Το μαρμάρινο τέμπλο τον Αγίου Αντωνίου στην παλιά πόλη της Κέρκυρας (1753), έργο του Α. Τριβώλη-Πιερή, υιοθετεί το μόρφωμα του βενετσιάνικου μπαρόκ, που βασίζεται στον παλλαδιανικό χειρισμό της υπέρθεσης δύο όψεων. Η καινοτομία του είναι ότι συνδέεται σε ένα ενιαίο σύνολο με το κιβώριο της αγίας τράπεζας, ο υπερυψωμένος τρούλος του οποίου ανακαλεί την οικεία εικόνα μιας τρουλαίας βασιλικής.