Χαράλαμπος Μπούρας, Η αρχιτεκτονική της Μονής του Οσίου Λουκά - ASLANIDIS (Κλίμης ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ), Klimis (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 2023)
Χαράλαμπος Μπούρας, Η αρχιτεκτονική της Μονής του Οσίου Λουκά, Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα, Αθήνα 2015, 151 σ., 85 εικόνες, 22 πίνακες, βιβλιογραφία, ευρετήριο, 28×38 εκ. ISBN: 978-960-204-350-9.