Η εικόνα της Θεοτόκου της «Ρητόρισσας» στη μονή Rožen (Σχετικά με το ζήτημα της σχέσης κειμένου και εικόνας στη μεταβυζαντινή ζωγραφική) - PENKOVA, Bisserka (Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, 1997)
Μη διαθέσιμη περίληψη